Surat Untuk Suami Dan Isteri

Posted by YannaLiyanna On December - 24 - 2010

Dear abang, Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... .

Kenapa Saya Bangga Jadi Wanita

Posted by YannaLiyanna On December - 10 - 2010

kenapa i buat post ni... tetiba pulak i terasa seronok menjadi kaum hawa ni antara sebab2 kenapa jd perempuan lagi syok dari jadi lelaki ni pandagan i... i imagine sendiri...tp ader logiknya taw...

Kamera Dalam Blog

Posted by YannaLiyanna On December - 8 - 2010

ok post kali ni yanna anggap cam tutorial gak la walaupun x la pandai sgt bab2 ni and i xla seexpert u all so ader sedikit yang i boleh share ilmu bg blogger2 yg rasa nak trace siapa yg masuk blog korang al-maklumlah kan kadang kita x tau saper yg masuk blog kita

Kenapa Wanita Diciptakan Dari Tulang Rusuk

Posted by YannaLiyanna On December - 2 - 2010

Soalan ni pernah gak membelanggu kepala i cari punya cari dapatlah jawapan actualy i pernah dengar ceramah tentang pekara ni tapi x ingat pulak siapa yg jadi penceramah tu and i nak kongsi dengan u all semua especially "LELAKI" sorry to say..hehhehe ok..ok.. cuba u all fikir kenapa wanita diciptakan dari tulang rusuk lelaki???

Kamu Itu Sebenarnya Istimewa

Posted by YannaLiyanna On October - 23 - 2010

~ dalam ujian ada banyak keindahan di tirai kesayuan, terselit tinggi kekuatan, kelemahan itu mungkin satu keistimewaan ~ ~ Jika terasa didustai : janganlah kamu menyangka itu berita buruk bagimu, bahkan ia mungkin yang terbaik bagimu ~ ~ usah gentar , bangunlah!!! sesungguhnya janji ALLAH itu adalah benar ~

Thursday, December 2, 2010

Kenapa Wanita Diciptakan Dari Tulang Rusuk



Soalan ni pernah gak membelanggu kepala i
cari punya cari
dapatlah jawapan
actualy i pernah dengar ceramah tentang pekara ni
tapi x ingat pulak siapa yg jadi penceramah tu
and i nak kongsi dengan u all semua especially "LELAKI"
sorry to say..hehhehe
ok..ok..
cuba u all fikir kenapa wanita diciptakan dari tulang rusuk lelaki???
kenapa tak diambil dari kepala???
kenapa tak diambil dari kaki???
kenapa tak diambil dari tangan???
atau tubuh yang lain???
sebabnya..
wanita tidak dicipta dari kepala lelaki supaya tidak mengungguli kudrat lelaki..
wanita tidak dicipta dari kaki lelaki supaya tidak dihina dan DIPIJAK2 oleh lelaki
wanita tidak dicipta dari tangan lelaki supaya tidak dipukul,disepak,dilempang or ape2 je la yg guna tgn...
TAPI KENAPA TULANG RUSUK???
bukan tulang belakang or tulang rawan ker..tulang tangan ker..tulang kaki ker...
ok..korang akan paham melalui hadith ni

Rasulullah Saw menjelaskan dalam hadits-nya:

Artinya:
Sesungguhnya wanita itu dicipta dari tulang rusuk. Dan tulang rusuk yang paling bengkok adalah bahagian atas. Jika Anda meluruskannya, sama artinya Anda memecahkannya. Jika Anda biarkan, dia akan tetap bengkok. Karena itulah, Anda harus selalu memberikan nasihat-nasihat kebaikan.

paham tak maksud hadith ni????

kalau x paham meh i terangkan dgn lebih mudah... (",)

Jika Anda meluruskannya, sama artinya Anda memecahkannya - ni maksudnya, wanita ini ada kekurangannya...mungkin dari sifatnya...so as a men or husband u all kene la tau sifat buruk wife u all...boleh diperbaiki dgn syarat secara lembut..bukan rentap atau paksa ok...

Jika Anda biarkan, dia akan tetap bengkok - ni lak maksudnya kalau tidak diperbaiki, wife or wanita ini akan terus dgn sifat buruknya...

so faham x???kalau xfaham...

LU PIKIR LA SENDIRI...

3 comments:

anto geolz said...

hemm begitu indah kata² mu tu

Yanna Liyanna said...

tq...(",)

fRaMe+LenSeS said...

wowww.. terbaek la. ;))

Post a Comment

sila tinggalkan comment anda disini...terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...