Surat Untuk Suami Dan Isteri

Posted by YannaLiyanna On December - 24 - 2010

Dear abang, Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... .

Kenapa Saya Bangga Jadi Wanita

Posted by YannaLiyanna On December - 10 - 2010

kenapa i buat post ni... tetiba pulak i terasa seronok menjadi kaum hawa ni antara sebab2 kenapa jd perempuan lagi syok dari jadi lelaki ni pandagan i... i imagine sendiri...tp ader logiknya taw...

Kamera Dalam Blog

Posted by YannaLiyanna On December - 8 - 2010

ok post kali ni yanna anggap cam tutorial gak la walaupun x la pandai sgt bab2 ni and i xla seexpert u all so ader sedikit yang i boleh share ilmu bg blogger2 yg rasa nak trace siapa yg masuk blog korang al-maklumlah kan kadang kita x tau saper yg masuk blog kita

Kenapa Wanita Diciptakan Dari Tulang Rusuk

Posted by YannaLiyanna On December - 2 - 2010

Soalan ni pernah gak membelanggu kepala i cari punya cari dapatlah jawapan actualy i pernah dengar ceramah tentang pekara ni tapi x ingat pulak siapa yg jadi penceramah tu and i nak kongsi dengan u all semua especially "LELAKI" sorry to say..hehhehe ok..ok.. cuba u all fikir kenapa wanita diciptakan dari tulang rusuk lelaki???

Kamu Itu Sebenarnya Istimewa

Posted by YannaLiyanna On October - 23 - 2010

~ dalam ujian ada banyak keindahan di tirai kesayuan, terselit tinggi kekuatan, kelemahan itu mungkin satu keistimewaan ~ ~ Jika terasa didustai : janganlah kamu menyangka itu berita buruk bagimu, bahkan ia mungkin yang terbaik bagimu ~ ~ usah gentar , bangunlah!!! sesungguhnya janji ALLAH itu adalah benar ~

Monday, December 6, 2010

Rahsia Tahi Lalat =)

Mesti Ramai x tau kan tentang rahsia tahi lalat ni
disebalik ciptaan tuhan mesti ada keistimewaannya
ok..post kali ni jom kita selongkar rahsia tahi lalat
i dapat maklumat ni dari sumber2 yg boleh di percayai
tapi u all jgn percaya sgt...
nt mkn diri lak...hahhahha

Tanda

Firasat Tahi Lalat

Bibir atas kanan

Banyak rezeki, pandai

Bibir atas kiri

Ramai kawan, baik hati

Bibir bawah kanan

Disegani orang, ramai yang suka

Bibir bawah kiri

Pandai bicara, tak mudah kalah

Leher kanan

Cerdas, jujur, berani menderita

Leher kiri

Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan

Leher di tengah

Tercapai cita-cita

Biji mata kanan

Suka serong dan pembohong

Biji mata kiri

Pembohong tetapi baik hati

Hujung mata kanan

Baik hati, sopan santun, cerdas

Hujung mata kiri

Baik budi, murah rezeki

Punggung kanan

Agak mengalami kesulitan

Punggung kiri

Malas dan suka duduk

Betis kanan

Suka berhibur, boros

Betis kiri

Rajin, tidak suka menganggur

Lutut kanan

Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha

Lutut kiri

Kurang kuat berusaha

Kepala sebelah kanan

Terkabul cita-cita

Kepala sebelah kiri

Sering menemui kesusahan

Kepala sebelah belakang

Jujur, sabar dan tekun

Kening kanan

Cerdas dan cekap

Kening kiri

Cerdas dan sopan santun

Tengah kening

Keras hati dan berani segala hal

Hujung mulut kanan

Kecil rezeki, tak mudah kalah

Hujung mulut kiri

Suka berpoya-poya

Ketiak kanan

Dapat menyimpan rahsia

Ketiak kiri

Jujur, banyak yang cinta

Pergelangan kaki kanan

Suka keluar rumah

Pergelangan kaki kiri

Kehendak kuat

Batang hidung

Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya

Pada hidung

Banyak rezeki

Dagu bawah kanan

Jujur dan baik hati

Dagu bawah kiri

Bijaksana, dan berbudi luhur

Kemaluan kanan atau kiri

Baik, suka senggama

Di kepala kemaluan (lelaki)

Bakal beristeri dua

Tumit kanan

Jujur dan banyak kawan

Tumit kiri

Baik budi

Alis kanan

Suka menolong dan baik hati

Alis kiri

Ramai yang suka

Pangkal peha kanan

Kemahuan kuat

Pangkal peha kiri

Suka kerja apa pun

Telapak kaki kanan

Tak mudah mengeluh

Jari kaki kanan

Suka menolong

Jari kaki kiri

Berbudi, suka berbuat baik

Bahu kanan

Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan

Bahu kiri

Suka kerja keras, banyak tanggungjawab

Buah dada kanan

Baik hati, pendiam, simpan rahsia

Buah dada kiri

Ramai kawan, setia pada pasangan

Lengan kanan

Setia dan taat pada atasan

Lengan kiri

Menepati janji dan rajin

Pipi kanan

Ramai teman

Tengah-tengah pipi kanan

Ramai yang suka

Tengah-tengah pipi kri

Ramai teman

Ubun-ubun

Kurang jujur

Pusat

Cerdas, tangkas, tekun

Pusat bahagian kanan

Sejahtera dalam hidup

Pusat bahagian kiri

Beroleh kemuliaan

Pinggang kanan

Sayang pada pasangan hidup

Pinggang kiri

Disayang pasangan hidup

Dada kanan

Dapat mengatasi masalah

Dada kiri

Berani, jujur dan sabar

Telapak kaki kanan

Tidak mudah mengeluh

Telapak kaki kiri

Baik budi pekertinya

Siku tangan kanan

Kuat ingin memiliki kejayaan

Siku tangan kiri

Baik hati, suka menolong

Jari tangan kanan

Serba beroleh keuntungan

Jari tangan kiri

Serba baik bekerja

Jari telapak tangan kanan

Banyak rezeki tetapi boros

Jari telapak tangan kiri

Banyak rezeki dan cermat

Pergelangan tangan kanan

Boros, suka bersukaria

Pergelangan tangan kiri

Dapat berpangkat

Perut bawah kanan

Banyak rezeki, suka memberi maaf

Perut bawah kiri

Baik hati, tenang hidupnya

Sudut mata kanan dalam

Disayang suami atau isteri

Sudut mata kiri dalam

Tidak mudah dilupakan pasangan

Sudut mata kanan luar

Baik budi, ramai yang cinta

Pelipis kiri

Murah rezeki, dapat jadi kaya

Pelipis kanan

Serba berhasil dalam usaha

Kelopak mata kanan atas

Baik hati, ramah, berjaya

Kelopak mata kiri atas

Baik budi, ramai yang suka

Kelopak mata kanan bawah

Agak malas

Kelopak mata kiri bawah

Agak bodoh, kurang bijaksana


Pertanyaan Yanna : mcmana kalau org yg ada tahi lalat tu tetiba buang tahi lalat yg dia ada...
still ada keistimewaan or keburukan ker???
sbb i pon buat cam tuh (pengakuan berani)...
meh habaq kat ceq...

9 comments:

Yanna Liyanna said...

ada org kata pengakuan berani yanna ni akan meyebabkan org terkejut. tp yanna x paham naper org terkujat.. pada yg ckp begitu, silalah yeeeee bg sbb =)

Faiz said...

betul ke ek..haha

p/s: thanks follow blog sy..sebagai balasan, sy dh letak blog ini kt ruang follower kt blog sy..=)

****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

****KLIK ENTRI TERHANGAT DISINI****

Yanna Liyanna said...

@Faiz
yanna dapat entry ni dr sumber2 yg boleh dipakai...btl la kot

tq faiz..

zmah said...

Mak woi...banyaknya dia dapat rahsia tahi lalat..Tahniah!

Yanna Liyanna said...

@zmah
tu untuk pengatuhuan semua...lagipun ramai yg ada byk tahi lalat...
disemua tempat ader..hehhehe

ada mokhtar said...

oooo... dah tahu maknanye sekarang... hehe

Yanna Liyanna said...

@ada mokhtar
bagus la...ader tahi lalat kat mana ni???
hahahhaha

Unknown said...

Macam mana pulak kalau kita ada contoh kepala kanan dan kiri cerita mai cikit untuk pengatahuan

Acikudu said...

Macam mana pulak kalau kita ada contoh kepala kanan dan kiri cerita mai cikit untuk pengatahuan

Post a Comment

sila tinggalkan comment anda disini...terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...